Informatie over de risico’s van permanente make-up

 

Het zetten van permanente make-up (PMU) brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel mij op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. Je kunt controleren op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat ik een vergunning heb. Deze vergunning geeft aan dat ik werk volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. 

 

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

–          Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;

–          Op een litteken dat minder dan een jaar oud is;

–          Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;

–          Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; 

–          Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;

–          Als je onder invloed bent van alcohol of drugs;

–          Als je zwanger bent.  (Na de zwangerschap de eerste 6  maanden niet en bij borstvoeding graag even melden)

 

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen: Diabetes ,hemofilie , chronische huidziekte , allergie voor pigmentstoffen of andere  materialen waarmee PMU wordt gezet , immuunstoornis of hart- en vaatafwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Nazorg:

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het één tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. Ik geef schriftelijke uitleg mee over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

 

Met vriendelijke groet, Diana Entius Permanente make-up & Beauty specialist